MUNAY-KÄRLEK TILL LIVET,

         KÖREN MED STORT HJÄRTA                

              Sång som friskvård

 

MUNAY - kören för dig som längtar efter att sjunga tillsammans med andra i en tillåtande och glädjefylld gemenskap. Kören startade 2007 som en "alla kan sjunga"- kör.

Och visst är det så, alla som kan tala kan också sjunga, om man bara får möjlighet att öva i en prestationsfri miljö. Numera är vi 40 medlemmar och jag kan med fog säga att i god gemenskap med andra växer våra förmågor och möjligheter.

Medveten Andning ingår som en del av konceptet för att hitta din naturliga röst.

Sånger från olika traditioner och kulturer i en härlig mix!

 

Vi samarbetar ibland med musiker av olika slag, 2012: Edo Bumba o medmusikanter i en konsert kallad "Afrika möter Sverige"  En konsert som avslutades med en sal fylld av dansande människor, kör och publik! Glädje!

 

2013 års tema: balkanmusik i samarbete med Mats Dimming och medmusikanter, musik från Sverige och Balkan i en inspirerande blandning. 

 

Så stundade ett nytt körår (2013-2014) med temat "Love is in the air", sångliga kärleksuttryck från olika delar av vår värld! Allt från visa till jazz, calypso och afro. En spännande musikalisk resa i livfullt samarbete med gruppen VRATNAVRAT.

Avrundades med konsert 18 maj. En stödkonsert för asylsökande ensamkommande barn och deras möjligheter att återfinna sina familjer, ett samarbete med en lokalavdelning inom Röda Korset här i Vänersborg.

 

Ett nytt sjungande år 2015, med temat LIVETS VÄV. Ett tema som  inrymmer sånger och uttryck från olika delar av världen. Denna gång samarbetar vi med de härliga musikerna Mats Dimming, Stefan Nordlundh och Jack Johansson, en härlig trio!  

Konsert i Vänersborg, Folkets Hus, sönd den 10 maj kl 17. Välkommen!       

Under sommaren bar det av till Gotland för samarbete med den lokala kören Öronfröjd. En fantastiskt inspirerande konsert där vi också lyckades samla in

4500 kr att bidraga med till Röda Korsets katastrofhjälp i Nepal!

 

2015 på sommaren gjorde jag en resa till Irland, ett länge efterlängtat resmål.

 Nu, den 24 april 2016, gör vi en musikalisk resa i irländsk och nordisk folkmusiktradition. Som medresenärer har vi gruppen "Majornas 3dje Rote", ett underbart gäng, hemmahörande i Göteborg, som sprudlar av musikglädje. Ett av våra roligaste program sedan starten. Konserten kallas "Afternoon pub"

 2016-2017 Vi är nu i färd med att förbereda vårt 10-årsjubileum! En musikalisk resa genom 10 år i samarbete med härliga Anci Hjulström som jobbar med scenisk framställning och uttryck. Vi utvecklas i vår medvetenhet om vad vi förmedlar till en publik i vårt kroppsspråk och sångliga uttryck. Väldigt inspirerande! Musiker som spelar med oss denna gång är Rickard Åström, en underbar pianist och multimusiker, samt Mats Dimming, kontrabas, som varit med oss flera gånger tidigare. 7 maj sker det, konsert i Folkets Hus, Vänersborg.

2018 har vi gett oss in på ett för kören nytt område, melodisk jazz. I samarbete med Magnus Enorson trio höll vi en höstkonsert med namnet HÖSTINATO i Festsalen på Folkets Hus i Vänersborg. Klädda i höstliga färger framförde kören sånger och texter till årstiden, även viss koreografi gjorde föreställningen varm och levande. Publiken blev som vanligt involverad i några av sångerna vilket alltid är ett fint inslag

2019, året då kören Munay gör sin avslutande konsert tillsammans med kören Ägglikören från Vänersborg. I år har vi bjudit in den samiska sångerskan och berätterskan Elin Teilus och hennes eminenta band med musikerna Rickard Åström, Björn Bohlin och Anders Waernelius. Tillsammans framförde vi programmet IELLEMIJ - TILL LIVET, en hyllning till vår egen urbefolkning samerna och också en påminnelse om värdet i att samverka och dela varandras olika kulturella uttryck. En konsert som vi aldrig glömmer. Tack för all värme och gemenskap i samklang med varandra.

 Under våren 2019, i maj, återvände jag till mitt kära Gotland efter 12 berikande år i västra Sverige, så tacksam för allt jag fått vara med om att skapa tillsammans med andra fina människor. Tack kära Vänersborg och alla nya vänner.